Workshops, cursussen & evenementen

Een workshop 'plukboeket maken', 'je eigen oogst inmaken' of een moestuinlunch in 't veld, het staat allemaal op de planning! Wanneer er een nieuwe workshop of evenement gepland staat laten we het weten op deze pagina, via Instagram en de nieuwsbrief. Op zoek naar een bedrijfsuitje met impact? Wil je met een groep een rondleiding? Neem dan contact met ons op, we denken graag mee.

Binnenkort bij Pluck van het veld

Rondleidingen: 20 juli. Hoor alles over de opstart en het reilen en zeilen van de tuinderij

Vind je het leuk om alles te horen over de opstart en het reilen en zeilen van Pluck van het veld? Meld je dan aan voor een rondleiding!

Natuurlijk starten we met een bakje koffie of thee met huisgemaakt gebak en is er alle ruimte voor vragen. De rondleiding zal in totaal +/- 1 tot 1,5 uur duren, we vragen 12,5 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis aansluiten.

Klik hier voor meer informatie 

 

Minishoots op de tuin: 14 & 16 augustus

Vind je het leuk om je Pluck-momenten (met of zonder kids) in de vorm van mooie foto’s vast te leggen? Op 14 en 16 augustus kun je een minishoot plannen in de pluktuin! Dit kan in de ochtend tussen 08:00 en 09:30 en ‘s middags tussen 16:00 en 18:00. Marloes Niemeijer maakt mooie, kleurrijke en spontane beelden en is vooral een hele relaxte fotografe wat heel fijn is tijdens een shoot. Ze heeft veel ervaring met familieshoots en jonge kinderen. Je kunt in de ochtend en in de avond een tijdsblok reserveren van 25 minuten. Je kunt kiezen of je foto’s wil maken in de bloemenpluktuin of in het gedeelte met groenten en kruiden. Ze vraagt 135 euro per minishoot. Voor dit bedrag mag je 10 hoge resolutie foto’s uitkiezen vanaf een online galerie (meer foto’s kiezen mag ook tegen een meerprijs). Heb je interesse? Aanmelden kan bij Marloes. Je kunt reserveren door te mailen naar info@marloesniemeijerfotografie.com of te whatsappen naar 0648144214.

Workshops veldboeket plukken & schikken; nieuwe datum: 18 september! 10, 24 augustus & 11 september vol

Tijdens deze workshop ontvangen Winnie en Marilou je midden in de bloemenpluktuin in Cromvoirt. Je leert hoe je het beste zelf bloemen plukt en hoe je deze schikt als een echte bloemist. Je plukt zelf de bloemen die je mooi vindt. We vertellen je over het plukken van seizoensbloemen en geven tips over kleurgebruik en compositie. 

Lees meer & meld je aan

Tweedaagse cursus 'Hoe start en run je een tuinderij?': 14 & 15 september 2024

Heb je de ambitie om je dromen na te jagen en een eigen groene onderneming te starten? Wil je bijvoorbeeld een ecologische zelfoogsttuin, bloemenpluktuin, tuinderij of voedselbos starten maar ben je op zoek naar meer kennis, informatie en tips? Dan ben je aan het juiste adres! In 2 dagen dompelen we je onder in alles wat er komt kijken bij het opstarten en runnen van een tuinderij. Van begroting, bedrijfsplan en teeltplanning tot aan gereedschap, gewassen, verkoop & marketing. We delen al onze ervaringen over de opstart van de tuinderij.

Lees meer & meld je aan

Cursus ecologisch moestuinieren: 12 oktober 2024 (vol)

In deze cursus leer je alle basisprincipes over het aanleggen van je eigen ecologische moestuin. We vertellen je hoe wij te werk gaan op de pluktuin en hoe je dit thuis ook kan doen. Dat kan al vanaf een vierkante meter! Deze cursus is geschikt voor beginners maar ook voor ervaren moestuinierders.

(nieuwe datum toegevoegd: zaterdag 12 oktober)

Lees meer & meld je aan

Rondleidingen & bedrijfsuitjes

Op zoek naar een bedrijfsuitje met impact? Klik hier voor meer informatie. Wil je met een groep een rondleiding? Neem dan contact met ons op, we denken graag mee. Rondleidingen altijd op afspraak. 

AND-3236